mauritsgroen mgmc

Bedrijven waarvan we mede-oprichter zijn

Kipster

Kipster wil dat mensen en dieren zich goed voelen. Daarom dromen wij van vrolijke legkippen dichtbij de mensen. Kippen zijn gezellige huisdieren en er gaat weinig boven een zelf geraapt eitje.

Onze werkelijkheid Kippen houden is een eitje. Want Kipster verzorgt alles wat nodig is om zelf kippen te houden. Van duurzame design hokken tot een handleiding voor het houden van kippen.

Kipster is een initiatief van drie ervaren duurzame ondernemers: Olivier Wegloop, Ruud Zanders en Maurits Groen.

 

 

 

 

 

 

Waka-Waka

Medeoprichter van Waka-Waka, het bedrijf dat een solar LED lamp produceert en distribueert, en dat topkwaliteit en - design verlichting bereikbaar en betaalbaar maakt voor gezinnen die niet meer verdienen dan $2/dag. Waka-Waka is zo efficiënt, dat de extra zonnestroom gebruikt kan worden om mobiele telefoons op te laden en radio's van energie te voorzien (waka-waka.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

Greenem

De aanschaf van een elektrisch apparaat kost geld. Maar dan begint het natuurlijk pas: het gebruik van zo’n apparaat vergt energie, en wordt dus een doorlopende kostenpost. Interessant is dan natuurlijk de vraag hoeveel? Want het blijkt dat die gebruikskosten vaak (veel) hoger zijn dan de aanschafkosten. Interessant, want energiebesparing is niet alleen goed voor de portemonnee ook beter voor het milieu.
www.greenem.nl helpt je daarbij. De site geeft je in een oogwenk niet alleen de aanschafprijs, maar ook de totale energiekosten van het apparaat dat je wilt kopen. Ook biedt het een kostenvergelijking. Maar de site biedt nog veel meer: nieuws, een nieuwsbrief, columns, video’s, een aardige on-line game waarin je spelenderwijs leert energiezuinig te huishouden (houdt zo’n beetje het midden tussen Farmville en Second Life; waarschuwing: energiebesparen kan verslavend zijn ).
mauritsgroen•mgmc is een van de oprichters van Greenem.

 

Do The Bright Thing

Voor het gemak gaan we er maar even van uit dat je uitsluitend groene stroom en groen gas gebruikt.  Maar ja, alles wat je koopt –de apparaten die die groene stroom en groen gas gebruiken zelf, maar ook alle andere producten die je aanschaft- is in deze ‘fossiele-brandstof-wereld’ voorlsnog met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geproduceerd in fabrieken die draaien op olie, gas, steenkool of kernenergie. Daar moeten we natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.
Maar hoe? Do The Bright Thing heeft daar iets heel ingenieus op gevonden. Een soort ‘judo met het systeem’: als je telkens als je iets via internet iets wilt gaan kopen eerst via het protal van Do The Bright Thing het web opgaat, dan hoef je verder NIETS anders te doen en kost het je ook NIETS extra’s, maar dan zorgen we ervoor dat (de energie die nodig is geweest voor het produceren en transporteren van) je aankoop met terugwerkende kracht voor 100% met zonne-energie wordt opgewekt. Hoe dat werkt? Zie de uitleg in het animatiefilmpje op de site/hetwebportal: www.dothebrightthing.nl(maar www.dtbt.nlen www.dtbt.comwerken ook).
mauritsgroen•mgmc is een van de oprichters van Do The Bright Thing.